Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa kabel, kawruh kabel introduksi

2022-07-28

Pisanan, definisi kabel

Kabel minangka jinis produk kabel sing digunakake kanggo ngirim informasi energi listrik lan nyadari konversi energi elektromagnetik. Loro-lorone konduktor lan lapisan jampel, kadhangkala uga ditambahake kanggo nyegah invasi Kelembapan saka lapisan protèktif jero nyenyet, utawa uga nambah kekuatan mechanical saka lapisan protèktif njaba, struktur luwih Komplek, produk karo area salib-bagean luwih gedhe disebut kabel.

Loro, klasifikasi kabel

Kabel kalebu KABEL daya, kabel KONTROL, kabel kompensasi, kabel shielded, kabel suhu dhuwur, kabel komputer, kabel sinyal, kabel coaxial, kabel refraktori, kabel Marine, kabel pertambangan, kabel alloy aluminium lan ing. Iki dumadi saka siji utawa pirang-pirang untaian kawat lan lapisan insulasi, digunakake kanggo nyambungake sirkuit, peralatan listrik, lsp.

Kabel bisa dipérang dadi kabel DC lan kabel AC miturut sistem pembangkit listrik fotovoltaik. Miturut macem-macem panggunaan lan lingkungan operasi, kabel diklasifikasikake kaya ing ngisor iki:

1. Kabel Dc

(1) Kabel seri antarane komponen.
(2) Kabel paralel antarane kluster lan antarane kluster menyang kothak distribusi DC (kotak bis).
(3) Kabel antarane kothak distribusi DC lan inverter.

Kabel ing ndhuwur yaiku kabel DC, sing luwih kerep dipasang ing njaba, lan kudu tahan kelembapan, tahan srengenge, tahan adhem, tahan panas lan tahan UV. Ing sawetara lingkungan khusus, asam lan alkali lan bahan kimia liyane uga dibutuhake.

2. Kabel ac

(1) Sambungake kabel antarane inverter lan ngedongkrak trafo.
(2) Kabel sambungan antarane trafo ngedongkrak lan piranti distribusi.
(3) Nyambungake kabel antarane piranti distribusi lan kothak daya utawa pangguna.

Bagean kabel iki yaiku kabel beban AC, lingkungan njero ruangan luwih akeh, bisa dipilih miturut syarat umum pilihan kabel listrik.

Telu, model kabel

1. Komposisi lan urutan
Komposisi model lan urutan kabel lan kabel listrik kaya ing ngisor iki: [1: jinis, panggunaan], [2: konduktor], [3: insulasi], [4: sarung njero], [5: fitur struktural], [6] : sarung njaba utawa derivasi], [7: Karakteristik panggunaan]
Item 1-5 lan 7 diwakili dening huruf pinyin, bahan polimer diwakili dening huruf pisanan saka jeneng Inggris, saben item bisa 1-2 huruf; Wanda kaping enem yaiku 1-3 angka.

2. Kode umum
Kode Tujuan - ora ditandhani minangka kabel daya, K- (kabel kontrol), P- (kabel sinyal);
Kode materi konduktor - ora diwenehi label tembaga (bisa uga diwenehi label CU), L- (Aluminium);
Kode sarung njero -Q- (tas timbal), L- (tas aluminium), H- (lengan karet), V- (sarung PVC), sarung njero umume ora ditandhani;
Kode amplop njaba -V- (polivinil klorida), Y- (kabel listrik polietilena);
Kode asale -D- (ora ana trickle), P- (isolasi garing);
Kode produk khusus -TH- (zona panas lembab), TA- (zona tropis garing), ZR- (tahan api), NH- (tahan geni), WDZ- (bebas halogen asap kurang, standar perusahaan).

3. Prinsip kelalaian

Prinsip sing diilangi ing model: Tembaga minangka bahan konduktor utama sing digunakake ing produk kabel lan kabel, saéngga kode inti tembaga T diilangi, kajaba kabel telanjang lan produk konduktor telanjang. Kabel Bare lan produk konduktor gundhul, kabel daya, produk kabel elektromagnetik ora nuduhake kategori kode, kabel peralatan listrik lan kabel lan kabel komunikasi kelas ora kadhaptar, nanging kadhaptar kelas cilik utawa kode seri, etc.
Item kaping pitu yaiku macem-macem acara khusus utawa syarat panggunaan khusus tambahan saka tandha, sawise "-" kanthi tandha alfabet pinyin. Kadhangkala item iki dilebokake dhisik kanggo nyorot. Kayata ZR- (flame retardant), NH- (fire resistance), WDZ- (low smoke halogen free, enterprise standard), TH- (wilayah panas lan lembab), FY- (pencegahan rayap, standar perusahaan) lan liya-liyane.

4. Isi utama

1) SYV: kabel koaksial frekuensi radio terisolasi polietilen padhet, kabel koaksial, transmisi sinyal frekuensi radio ing komunikasi nirkabel, penyiaran, teknik sistem pemantauan lan peralatan elektronik sing gegandhengan (kalebu kabel koaksial lengkap)
2) SYWV (Y): fisik foamed poly (B) kabel sistem kabel terisolasi, video (RF) kabel coaxial (SYV, SYWV, SYFV) cocok kanggo ngawasi sirkuit tertutup lan teknik TV kabel
SYWV (Y), TV kabel SYKV, struktur kabel jaringan broadband (kabel koaksial) kawat tembaga bulat bebas oksigen tunggal + polietilen busa fisik (isolasi) + (kawat timah + aluminium) + polivinil klorida (polietilena)
3) Kabel kontrol sinyal (garis sarung RVV, garis terlindung RVVP) cocok kanggo mbangun interkom, weker anti-maling, proteksi geni, maca meter otomatis lan proyek liyane
RVVP: Inti tembaga PVC terisolasi kabel fleksibel berselubung PVC terlindung, tegangan 250V/300V, 2-24 inti Kegunaan: instrumen, meter, interkom, pemantauan, instalasi kontrol
4) RG: kabel jaringan akses terisolasi polyethylene foamed fisik digunakake kanggo ngirim sinyal analog data ing jaringan hibrida serat koaksial (HFC)
5) KVVP: PVC sheathed braided kabel shielded, nggunakake: peralatan listrik, instruments, daya distribusi piranti transmisi sinyal, kontrol, pangukuran
6) RVV (227IEC52/53): Kabel fleksibel terisolasi PVC, panggunaan: peralatan rumah tangga, piranti listrik cilik, instrumen lan lampu daya
7) AVVR: PVC sheathed kabel fleksibel kanggo instalasi
8) SBVV: Kabel komunikasi data HYA (ing njero ruangan lan eksternal) digunakake kanggo komunikasi telpon lan sambungan peralatan radio lan kabel kothak distribusi jaringan distribusi telpon
9) RV, RVP: kabel terisolasi PVC
10) RVS, RVB: cocok kanggo peralatan rumah tangga, piranti listrik cilik, instrumen, meter lan kabel sambungan lampu daya
11) BV, BVR: kabel terisolasi PVC, gunakake: cocok kanggo peralatan instrumen listrik lan kabel listrik tetep.
12) RIB: Kabel speaker (RIB)
13) KVV: Kabel kontrol terisolasi PVC, nggunakake: peralatan listrik, meter, transmisi sinyal piranti distribusi daya, kontrol, pangukuran
14) SFTP: twisted pair, telpon transmisi, data lan jaringan informasi
15) UL2464: kabel sambungan komputer
16) VGA: kabel monitor
17) SDFAVP, SDFAVVP, SYFPY: kabel koaksial, khusus kanggo elevator
18) JVPV, JVPVP, JVVP: inti tembaga PVC terisolasi lan dilapisi kawat tembaga, anyaman kabel kontrol komputer elektronik

Papat, panggunaan utama kabel

Kabel utamané digunakake kanggo sumber daya; Transmisi lan distribusi; Motors, peralatan listrik lan piranti listrik sing diliwati resistance kanggo entuk konversi energi elektromagnetik; Ngukur paramèter listrik lan fisik; Transmisi sinyal, informasi lan kontrol; Kanggo TV antena umum utawa sistem TV kabel; Digunakake minangka kabel feed kanggo ngirim lan nampa antena stasiun radio utawa kabel sambungan kanggo macem-macem komunikasi frekuensi radio lan peralatan test.

Lima, kinerja utama kabel

1, kinerja listrik

KONDUKTIVITAS Listrik - PALING produk mbutuhake konduktivitas listrik sing apik, produk individu mbutuhake sawetara resistensi tartamtu.
Sifat insulasi listrik - resistensi insulasi, koefisien dielektrik, mundhut dielektrik, resistensi listrik, lsp.
Karakteristik transmisi - nuduhake karakteristik transmisi frekuensi dhuwur, karakteristik anti-gangguan, lsp.

2. Kinerja tuwa

Iki nuduhake kemampuan produk lan bahan konstituen kanggo njaga sifat asline miturut tumindak faktor mekanik, listrik, termal lan eksternal liyane, utawa miturut tumindak kahanan iklim eksternal.

3. Kinerja termal

Nuduhake kelas resistance suhu produk, pemanasan suhu operasi lan karakteristik boros panas kabel transmisi daya listrik, kapasitas mbeta saiki, sirkuit cendhak lan kapasitas kakehan, deformasi termal lan tahan kejut panas saka bahan sintetik, ekspansi termal bahan lan sifat netes. saka bahan impregnated utawa ditutupi, etc.

4, resistance karat lan resistance iklim

Nuduhake resistance kanggo karat elektrokimia, erosi biologi lan bakteri, resistance kanggo obatan kimia (lenga, asam, alkali, pelarut kimia, etc.) erosi, resistance semprotan uyah, resistance cahya, resistance kadhemen, resistance mildew lan resistance Kelembapan, etc.

5. Sifat mekanik

Nuduhake kekuatan tensile, elongation, mlengkung, elastisitas, softness, resistance geter, resistance abrasion lan mechanical impact resistance resistance.

6, kinerja liyane

Iki kalebu sawetara karakteristik materi (kayata kekerasan bahan logam, creep, kompatibilitas bahan polimer) lan sawetara karakteristik panggunaan khusus produk kasebut (kayata kontak non-tundha, resistensi radiasi atom, perlindungan gigitan serangga, transmisi telat, lan redam energi. , lsp).